9 pillanat, amiért egy nő sose magyarázkodjon!

52c7d140126652a20c4e8cabd750b66c.jpg

Légy okos, de ne hangoztasd!
Légy kedves, de ne puhány!

Légy magabiztos, de ne egoista!
Légy vékony, de ne túl vékony!
Légy jelen, de maradj csendben!

Ember, pontosabban NŐ legyen a talpán, aki el tud igazodni abban az útvesztőben, ami azt hivatott eldönteni, milyen módon válhatunk a legjobb nővé. Mindent akarunk, amit mondanak. Mindent kipróbálunk, de valahogy nálunk mintha nem válna be. Magunkat hibáztatjuk, de közben azt az aprócska kis tényt elfelejtjük, hogy nem vagyunk egyformák, és hogy a legtöbb irreális elvárás férfiaktól jön, akik vajmi keveset konyítanak ahhoz, milyen is akár egy napra Nőnek lenni.

Semmivel sem leszel kevésbé nőies, ha néha szénaboglyára emlékeztet a hajad, vagy nem magas sarkúban tipegve tolod ki a kukát az útszélére.

Hoztam Neked 9 olyan pillanatot egy nő életéből, amiért sosem szabad magyarázkodnia.

 

 

1. Magát helyezi előtérbe

giphy.gif

Mindegy, hogy a külsődet vagy a belsődet -jobb esetben mindkettőt- kényezteted, a lényeg, hogy a kiegyensúlyozott élethez és ahhoz, hogy a környezeted is jól érezze magát, először önmagaddal kell foglalkoznod.
Ha egy jól megérdemelt fürdőt veszel vagy szép ruhákat, könyveket, bármit, amire szükséged van, nem leszel önző. Amikor pedig a belsődet töltöd fel, egy jóleső beszélgetéssel, meditációval, jógatáborral vagy önfejlesztéssel, azért senki nem kérhet számon.

 

2. Eszik - és nem csak salátalevelet

54b333f4d8f271f441934cadba7b7dbb.jpg

Bármennyire is azt hiszik sokan, hogy a nők napelemmel működnek, tévednek. Nekünk is szükségünk van táplálékra. Pontosan ezért, ne szabadkozz, ha nő létedre van étvágyad és tovább gondolkodsz a saláta és leves kombón. Amivel persze semmi baj nincs, finomak, de ha korog a gyomrod és egy kiadós adag ételre vágysz, sose fogd vissza magad!

 

3. Kezdeni akar valamit az életével

bddbc44517194fc4eb61bf48306d0fe0.jpg

Ha konkrét terved, céljaid vannak, mindig tégy értük! Fogalmazd meg magadnak, mit is szeretnél az élettől, és valósítsd meg őket. Ne tartson vissza más rosszallása! Ha pedig megvan a véleményed a világ történéseiről, hangoztasd! Minél több nő emelné fel a hangját, a Föld egy élhetőbb hely lenne. És ez nem sablon, bizonyított tény.

 

4. Kapcsolatra vágyik, nem arra hogy eltartsák

9f47ebeb4f9bcfce9d9c24e43ffdd7de.jpg

 

Még mindig borzalmasan sokakban él az a kép, hogy a férfi a pénzkereső, egy nő meg max. kiegészítést tehet hozzá a kasszához. A férfi hozza a döntéseket, és övé az utolsó szó. Szerencsére nem minden nő enged ennek az elnyomásnak, és egyenrangú partnerként tekint magára a kapcsolatban. Ha te is így gondolod, emiatt sose érezd azt, hogy kevésbé lennél nő. Az igazi párkapcsolat egy nőből és egy férfiből áll, mindketten ugyan annyira kellenek hozzá, hogy működni tudjon. Ne kérj elnézést, amiért vannak igényeid, terveid és szavad!

 

5. Segítséget kér

4da36bb5d3c8695e93bce0223de29736.jpg

Nem kell a szupernél is szuperebb nőt játszani, van, amihez nem értünk. De nem azért, mert nem lennénk képesek megtanulni, egyszerűen nem a mi asztalunk. Segítséget kérni pedig egyáltalán nem szégyen. Sőt. Sokkal hamarabb a végére érsz annak, ami a nehézséget okozta, és mehetsz tovább, hogy abban tündökölj, amiben csodás vagy.

 

6. Maga dönt a teste felett

img_2652.JPG

Igen, képesek vagyunk gyereket szülni, de nem, nem vagyunk kötelesek! Ezt mindenkinek meg kell értenie, hogy egy új élet világrahozatala és azért örökké felelősséget vállalni igenis nagy feladat. Van, aki ezt nem szeretné, és tiszteletben kell tartani a döntését. A nőé a végső szó, hogy mit kezd a testével, akar-e szülni vagy tudja magáról, hogy milyen okból, de nem tudna gyereket nevelni. Ezért soha ne magyarázkodj! Ha megkérdik, miért nincs gyereked, oda se figyelj! Vannak, akik nem tudnak mást kérdezni, csak azt, amit ők is folyamatosan hallottak.

 

7. Nem mindig úrinő

bc1b98f12f9cc1f0510fc96477b0af04.jpg

Borzalmasan fárasztó -még nézni is -amikor valaki a napja minden percét úgy tölti, hogy nem meri elengedni magát. Figyel arra hogyan ül, hogyan beszél. Ügyel arra, mikor enged meg magának egy mosolyt, és szinte folyamatosan kontrollálja magát. Ne tedd! Éld meg minden percedet úgy, ahogy neked kényelmes.
Van, hogy hasunkat fogva röhögünk és a földön tekergünk közben, van, hogy olyan jóízűen eszünk, hogy az arcunkon folyik az étel, és van, hogy káromkodunk. Igen. Mert ezek is mi vagyunk, és sosem fogunk elnézést kérni érte.

 

8. Messze áll a tökéletestől

a8ce89390ff20169759bca88a095d9cf.jpg

Mármint a klasszikus, idealizált tökéletestől. Mert éppen hogy attól leszel tökéletes, hogy emberi vagy. Attól, hogy kócos a hajad, elmosódott a sminket, vagy egyáltalán nincs is rajtad. Hogy bal lábbal kelsz fel olykor vagy attól, hogy szétszórt vagy egész nap. Ne magyarázkodj, ha azt mondják, nem vagy csinos vagy nem vagy nőcis. Igen, ez egy ilyen nap, és akkor?

 

9. Megszédíti a szerelem

5529e9ad4e9ac125e098c8925acffc61.jpg

Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor egy csini szempár vagy egy szexis mosoly levett minket a lábunkról. Ilyenkor persze hozhatunk döntéseket, mondhatunk olyanokat, amiket később a környezetünk a szemünkre vet -akár viccesen, akár komolyan. Sose magyarázkodj, azért ha a szerelem elért, és a hatása alá kerültél. Ez csak azt jelenti, hogy volt bátorságod belemenni és megélni.