Tanács, hogy megfogadd a tanácsokat

d3be2a3010a29c1984152aa8f1b86c0e.jpg

 

Neked könnyű, mert...
Bezzeg nekem, még ez sem sikerül...
Neki azért jut a jóból, mert...
Én béna vagyok, és elátkoztak...
Majd lépek, ha...
Neki milyen egyszerű az élet...

 

jhcgvh_1.jpg

 

Ismerős? Persze, hogy az, mindannyian gondoltuk már így az életünk során, nem is egyszer. A probléma akkor van, ha tartósan így vélekedsz az életről. Azt hiszed, hogy veled csak rossz dolgok történhetnek, hogy neked nem jut elismerés, hogy senki nem irigyelné az életed. Mindig csak mással, a barátnővel, szomszéddal, ismeretlenekkel esik meg, amire te vágysz. Náluk kopogtat a szerencse és a lehetőség.
Ez nem igaz, és te is tudod.

Az igazság az, hogy amíg nem vagy fejben ott, ahol lenned kell, olvashatsz akármit. Írhatom én is vég nélkül a ki tudja hanyadik, "Így változtasd meg az életed" című cikket, elolvasod és kész. Mész tovább, csinálod ugyanazt, amit megszoktál.

Felemészt, de nem törődsz vele, mert kényelmes. Közben pedig mutogatsz másra, hogy neki mennyivel könnyebb, mennyivel mázlisabb, meg persze, ő már így született stb.

 

4e40ed59675fd7092a1b4d4f4c1eae15.jpg

 

Hidd el, amint befelé fordulsz és úgy igazán elbeszélgetsz magaddal, és megismered a vágyaidat, máris el kezd benned motoszkálni valami. Ha korábban is olvastál önismereti könyveket, valami van benned. Valami változni akar, különben nem vetted volna a kezedbe őket. Az egyetlen különbség az lesz, hogy ezúttal nem mérgesen vagy csalódottan dobod félre, mondván semmit nem segített. Hanem a sarkadra állsz és teszel azért, hogy elérd, amire vágysz.

Ne hidd egyetlen egy könyvtől vagy blogposzttól sem, hogy öt perc alatt megváltoztatja az életed, és neked semmi dolgod vele. Nem. Olyan nem létezik. Olyan igen, ami elindít benned egy változást, olyan ami a kiinduló pontja lesz új életednek, de ehhez TE kellesz. Ezt sose felejtsd el! Mint ahogy ahhoz is rád van szükség, hogy megidd a reggeli kávéd, megszagolj egy virágot. Senki más nem teszi meg neked, max eléd teszik, de a további döntések rajtad állnak.

Ne azt nézd, hogy mikor lesz ideális a helyzet, mert olyan nem lesz. Nincs többé kifogás, hogy majd akkor, ha ...
Majd megyek, ha...
Majd elkezdem, ha ...
Ezzel semmire sem jutsz, azt pedig nem akarod, igaz?

 

Még egy fontos tanács, aztán vagy megfogadod vagy nem, de remélem, hogy igen. Ne nézd más hol jár és mit csinál. Tudom, elképesztően nehéz, de hidd el, hogy aki igazán magára összpontosít és minden nap azért tesz, hogy összhangban legyen az élete, annak  nincs ideje mások háza felé kacsingatni. Te csak tedd a dolgod, haladj az utadon és kész. A többi nem érdekes. Neked amúgy sem egy másolatnak kell lenned, hanem igazi ÖNMAGADNAK!

6d169a4907d9f6155c6588494a9f88f6.jpg