Bukás vagy tapasztalat? Rajtad áll, hogyan kezeled

3f9dd23aefa81eff7c3a415c24e9614b.jpg

Elbuktál, és nem tudod, hogyan állj fel?
Újra meg újra megpróbálod, de nem jön a siker?
Mindig ugyanaz az eredmény, és nem tudod, hogyan legyen számodra kedvezőbb?

Az élet tele van buktatókkal a kérdés csak az, Te hogyan állsz hozzá!

 

Nincs ember, akinek ne lenne olyan időszaka, ami akadály elé állítja. Kinek nagyobb, kinek kisebb, de bukkanó mindig van az életben. Persze sok tényező befolyásolja, hogy miképp oldjuk ezt meg, de mindegyikben fontos tényező vagy te magad. Ha úgy állsz neki az életnek, hogy oké, nekem ez nem megy. Kevés vagyok én ehhez. Mindig velem történnek rossz dolgok. Gyenge vagyok, akkor nem lesz egy sétagalopp kievickélni a gödör mélyéről.

Szóval, amikor az élet éppen citrommal kínál, eldöntheted, hogy feladod és nem teszel semmit. Ilyen esetben viszont készülj fel, hogy minden reggel savanyú képpel és morcosan ébredsz majd. Vagy pedig megembereled magad és tanulsz a leckéből.

 

Mert bizony ezek leckék. Az életed minden pillanata tanít neked valamit, némelyikre azonnal rájössz, míg másokra éveket kell várni. De az biztos, hogy ha figyelmes vagy, előbb-utóbb összeáll a kép.

 

 

bb147827fb889211a6d1640d74a46245.jpg

 

Tegyük fel, hogy most egy olyan életszakaszban vagy, amikor épp a gödör mélyén heversz, és nem tudod, merre van a kijárat. Kiabálsz, hátha meghallja valaki, de nem figyel rád senki. Bizony, ennek is oka van.

Mert ha mástól várod, hogy megoldja a problémát, akkor az egyszer csak újra kopogtat és megint ott találod magad a gödör fenekén. Az élet ugyanis neked akarja megtanítani, amit meg kell tanulnod. 

Ez olyan, mint amikor a suliban lemásoltad valakiről a házit. Lehet, hogy akkor megúsztad a rossz jegyet, de ha nem tanultál, a dolgozatban megmutatkozott, és ott már nem volt menekvés. Szabad segítséget kérni, a gödörbe is leengedhetnek egy létrát, de neked kell felmászni rajta.

Mit teszel ebben az esetben? Hogy kezded el a mászást?

Ez bizony egy jó kérdés, nem árt ilyenkor magadba nézni.

Az alábbi pontok segíthetnek abban, hogy hamarabb magad mögött tudhasd a nehézséget:

 

1.Ismerd meg önmagad!

Sokszor olyan mozzanatunkat is hozott viselkedéssel tesszük meg, amiről nem is gondolnánk első ránézésre. Nézz magadba, vizsgáld meg, hogy az, amit teszel, tényleg úgy jó neked vagy csak ez a problémamegoldási módszer ivódott beléd, mert ezt láttad. Ebben az esetben -ami elsőre nehéz lehet, de ne add fel - hallgass a megérzéseidre. Ott belül a zsigeri szinten minden válaszod megvan, csak elő kell bányásznod. Nem árt, ha olvasol könyveket, cikkeket, amik segítenek a felszínre hozni a megoldást, és jobban megismered önmagadat is. Ha pedig ez megvan, akkor a probléma is kisebbnek fog tűnni.

09b98a44e9135019f03b96e0fe9a4d36.jpg 

2.Fogd be a füled

Valamiért így vagyunk kódolva, hogy érdekel minket mások véleménye. Talán ez még nem is baj, az valahol ott kezdődik, amikor ez a vélemény már befolyásol is minket. Ha az, amit a külvilág állít a te világnézeteddé is válik, vagy amit rólad mondanak azt elhiszed.

Ne tegyél ilyet!


Legyen saját véleményed, és önismereted. Tudd, hogy milyen vagy, mire van szükséged és mire nincs. A "bukásaidat" is csak a saját mércéddel mérd.

 

Biztosan neked is volt már olyan tapasztalatod, amikor egy kisebb bukkanó után a környezeted nagy része hevesen kikiáltotta, hogy ők bezzeg megmondták, magas volt a léc, te ehhez kevés vagy,és így tovább.

Te pedig igazat adsz nekik. De miért is?

Biztos, hogy akkora nagy bukás volt az, ami történt vagy éppenhogy egy újabb lecke? Egy, amiből tanulnod kell, hogy oda juss, ahol majd lenned kell.

A saját életemből tudom, hogy mekkora ereje van annak, ha átengeded magad a külvilág negativitásának. Évekkel ezelőtt, a főiskola előtt egy évet jártam egy olyan egyetemre, aminek minden perce szenvedés volt. Úgy éreztem, nem ezért güriztem, nem ebbe az irányba akartam az életemet terelni, mi értelme mindennek. Akkor persze nem láttam azt, amit most már igen. Ha ott nem "pazarlok" el egy évet, nem ismerek meg olyan embereket, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Ha nem akkor megyek el ezután a főiskolára, most nem ismerném a legjobb barátnőmet és egy csomó olyan élményem és tapasztalatom kimaradt volna, amik nélkül ezt a cikket sem írnám.
Sőt, amik nélkül most nem tartanék ott, ahol. De erről majd később írok. :)

Tudom, hogy néha égető a kérdés, hogy miért és nem is jön a válasz egyből, de hidd el, hogy van.
A lényeg, hogy ne hallgass másra! Aki még nem bukott el semmiben, az nem ezen a bolygón él.

beb371132c9add99789963c7024bd613.jpg

 

3.Nem minden arany, ami fénylik

Az élet állandó körforgásban van, egyszer jó, máskor megpróbáltatásokkal teli, de ahogy az évszakok is változnak, úgy az életed alakulása is. Mindig jön a télre nyár, ezt sose felejtsd el!
Ha épp rossz korszakodat éled, ne mondogasd magadnak, hogy csak Te lehetsz ilyen szerencsétlen. Attól, hogy valami kívülről csodálatosnak és tökéletesnek tűnik, még nem biztos, hogy az is.



Az emberek mesterei a megtévesztésnek és a mostani életvitelünk, hogy nagyban a világhálón éljük a magánéletünket, hatalmas teret nyújt annak, hogyan hitessük el másokkal, hogy jól élünk. Mi több, irigyek legyenek ránk.

 

Olvass utána, mekkora hatása van ezeknek az oldalaknak. Nem csak arra, aki a "pöpec" képeket nézi, hanem arra is, aki feltölti. Ott valami nem frankó, ha ebből áll az egész élet, hogy kipakolja minden mozzanatát és lesi a reakciót.
De az, hogy másoknak akarjuk mindezt lenyomni a torkán még mindig kisebb baj, mert vagy figyelnek vagy sem, de az már hatalmas probléma, hogy mi is bevesszük a mesénket az álom életünkről. És már nem látjuk a valóságot. Így lesznek sokan a saját csapdájuk foglyai.
Tehát, amikor azt gondolod, hogy más jobb helyzetben van, gondolj arra, hogy a filter mögött bizony rumli van.
A te bukkanód pedig csak egy újabb mérföldkő az életedben, hogy a megfelelő irányba haladj!