Egy feminista nem jár rózsaszínben...

...És egyéb hazugságok

elkjh.jpg

Annyira örülök annak, hogy ez a könyv megjelent és hogy hozzánk is elért, ráadásul nem is kellett sokat várni rá, hiszen pár nappal a világpremier után, már mi is a kezünkben tarthattuk. 

 Ez a könyv kötelező olvasmány kellene, hogy legyen. Ha rajtam múlna az oktatás megreformálása, biztos, hogy az elolvasandók listára tenném, mert semmi nem mutatja meg jobban, milyen nőnek lenni, mint ezek a valódi sztorik, valódi nőktől. A küzdelemről, a gyengédségről, a tenni akarásról, és önmagunk megtalálásáról.

 

A szerzőnő (aki egyébként a híres Freud ükunokája ) csodás történeteket válogatott a könyvbe, ami egy kissé kibővülve került a magyar könyvesboltok polcaira. Ugyanis hazai ismert nők is leírták, nekik mit is jelent a feminizmus, miképp élik meg  nőiességet 2018-ban.  

 

Csodás azt látni, amikor a nők összefognak és együttesen olyan célokat érnek el, amikről száz éve - de még akár pár évtizede is -csak álmodni mertek. Bár még nem vagyunk a parton, azt gondolom, jó irányba haladunk, hogy ne sodródjunk el semerre. Egészen jó érzés nőnek lenni.

 

Érzelmileg ingatagnak, viccesnek, érzelgősnek, sírósnak, nevetősnek, ducinak és soványnak. Magasnak és alig észrevehetőnek, erősnek, és gyengének, mert a nők már csak ilyen sokfélék, és egyáltalán nem szégyellni kell, hanem büszkének lenni minderre a sokszínűségünkre. 

 

 

Ez a könyv csak megerősít abban a tudatban, hogy csodálatos nőnek születni, mert semmihez nem fogható erő birtokában vagy, ami AKÁRMIRE képes a Földön. Ezt sose felejtsd el!

 

Add oda bátran a húgodnak, a barátnőidnek, az anyukádnak, lányodnak, hogy lássa, milyen érzés nőnek lenni. Mond el neki, hogy fedezze fel a saját nőiességét, legyen az, aki lenni akar, és sose hallja meg azokat a szavakat, rágalmazásokat, amit pusztán a neme miatt kapna. 

 

De ne csak a nőismerőseidnek add oda! Mutasd meg a férfiaknak is, mert ez a könyv, ezek a történetek nem csak a nőké, a férfiaké is. Hiszen csak így indulhatunk el az egyenlőség felé. 

 

Címkék: feminista